Co wybrać? To co najtańsze, najdroższe czy może najsmaczniejsze? Ten ostatni punkt jest nieco trudny, ponieważ każdy ma swoje kubki smakowe i to co dla jednego będzie rozpływało się w ustach, dla drugiego może nie zrobić większego wrażenia. Jak natomiast sprawa wygląda, gdy mamy do dyspozycji krówki reklamowe?
Jedną z ich zalet jest to, że mają bardzo charakterystyczny smak i wygląd. Człowiek biorąc do ręki tego cukierka, doskonale zdaje sobie sprawę, iż będzie to krówka. Zna już jej smak i wie na co się decyduje. Natomiast przy landrynkach czy czekoladkach zawsze może trafić na takie, które akurat nie przypadną mu do gustu. Dodatkowo krówki reklamowe świetnie się kojarzą. Były znane w Polsce jeszcze za czasów komuny, a ich posiadanie było prawdziwym luksusem. Skojarzenia więc będą wyłącznie wspaniałe.
Kolejnym aspektem jest ich konsystencja. Krówki reklamowe można szybko zjeść, więc jeśli nagle ktoś wejdzie z przywitaniem, nie będziemy mu musieli odpowiadać z twardym landrynkiem w buzi, którego jeszcze nie można pogryźć. Ponadto w gorące dni tego typu cukierki nie roztopią się jak ma to czasami miejsce z czekoladą. Dodatkowo często mamy do czynienia z cukierkami, które wypełnione są jakimś płynem, na przykład likierem. Nieświadomy klient może w taki sposób łatwo pobrudzić swoje ubranie. Jest więc wiele plusów, które pozwalają wśród słodyczy wybrać akurat krówki. Zresztą, czy naprawdę są osoby, które pogardziłyby tym cukierkiem?